Δευτέρα 6 Ιουνίου 2011

"ΣΩΣΤΕ ΤΟ ΔΑΣΟΥΔΙ" μακριά από κομματική εκμετάλλευση

Το ΚΙΝΗΜΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΟΙΚΟΛΟΓΙΑΣ, από την πρώτη στιγμή που ήρθε στο φως της δημοσιότητας το θέμα της ανέγερσης νέων εγκαταστάσεων από τον ΚΟΤ στο Δασούδι, βρέθηκε στην πρώτη γραμμή των διαμαρτυρομένων πολιτών που στάθηκαν δυναμικά ενάντια στην καταστροφή του ιστορικού αυτού χώρου της Λεμεσού.


Μετά που ο ΚΟΤ αποφάσισε να δώσει στη δημοσιότητα τα σχέδια των νέων κτιρίων που θα ανεγερθούν, διαπιστώσαμε ότι θα κατεδαφιστούν τα υφιστάμενα κτίρια και θα τα αντικαταστήσει με νέα μοντέρνα συν πολυώροφο παρκινγκ που κατά τη γνώμη μας δε συνάδουν με το περιβάλλον και τον μέχρι σήμερα χαρακτήρα στο Δασούδι.


Σαν κίνημα που ενδιαφέρεται για το περιβάλλον, είμαστε υπέρ της προστασίας της περιοχής στο Δασούδι αλλά και ενάντια στην "άναρχη" δόμηση. Το Δασούδι χρειάζεται έργα βελτίωσης, καθαρισμού και συντήρησης που να δένουν άψογα με το περιβάλλον και τον "δασικό" χαρακτήρα και όχι έργα εκμοντερνισμού και εντυπωσιασμού που θα αποτελούν παραφωνία αλλά κυρίως θα καταστρέψουν τον χαρακτήρα της περιοχής.


Θα θέλαμε όμως να καταγγείλουμε την πολιτική εκμετάλλευση της αυθόρμητης και γνήσιας διαμαρτυρίας των Λεμεσιανών από συγκεκριμένο πολιτικό χώρο. Ενώ όλοι διαβεβαίωναν ότι η κίνηση θα ήταν υπερκομματική και απαλλαγμένη από οποιαδήποτε κομματική ταυτότητα, κάποιοι δεν μπόρεσαν να αντισταθούν στον πειρασμό του λαϊκισμού και της κομματικής εκμετάλλευσης. Εμείς ήμασταν εκεί χωρίς κομματικά πανό και συνθήματα. Το ίδιο και η πλειοψηφία των παρευρισκομένων. Ένα κόμμα μόνο, κατάφερε να καταστρέψει τον αυθόρμητο κι αγνό χαρακτήρα της εκδήλωσης.


Το ΚΙΝΗΜΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΟΙΚΟΛΟΓΙΑΣ διαβεβαιώνει ότι η διαμαρτυρία μας σε όλα τα επίπεδα θα είναι έντονη. Έχουμε μεγαλώσει με το δασούδι και είναι ίσως ο μόνος πνεύμονας πρασίνου που έχει μείνει στη Λεμεσό. Ας μην επιτρέψουμε να καταστραφεί.


Επαρχιακή Επιτροπή Λεμεσού
ΚΙΝΗΜΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΟΙΚΟΛΟΓΙΑΣ
http://cyprusgreens.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου