Κυριακή 27 Φεβρουαρίου 2011

Επί τάπητος τα έργα υποδομής στο λιμάνι Λεμεσού

Τα διάφορα έργα υποδομής που προγραμματίζονται στα πλαίσια του αναπτυξιακού προγράμματος της Αρχής για αναβάθμιση του λιμανιού Λεμεσού, θα είναι στο επίκεντρο της συνάντησης της Υπουργού Συγκοινωνιών και Έργων με το Διοικητικό Συμβούλιο της Αρχής Λιμένων.

Η Υπουργός Συγκοινωνιών και Έργων, Ερατώ Κοζάκου Μαρκουλλή, θα επισκεφθεί την Πέμπτη το λιμάνι της πόλης όπου θα παρακαθήσει σε σύσκεψη με τον πρόεδρο και άλλους αξιωματούχους της Αρχής Λιμένων κατά την οποία θα συζητηθεί ένα μακρύς κατάλογος με τα αναπτυξιακά έργα που έχουν τεθεί στις άμεσες προτεραιότητες του Οργανισμού, με στόχο να καταστεί το λιμάνι Λεμεσού κομβικό σημείο διακίνησης διαμετακομιστικού εμπορίου και κρουαζιέρων στην ευρύτερη Μεσογειακή λεκάνη, παράλληλα με την αποδοτικότερη και αποτελεσματικότερη εξυπηρέτηση των εγχώριων αναγκών.

Πέραν των έργων εκβάθυνσης της δυτικής λεκάνης του λιμανιού στα 16 μέτρα και του κύκλου στροφής και διαύλου εισόδου στα 17 μέτρα, τα οποία έχουν ήδη ολοκληρωθεί, η Αρχή Λιμένων προγραμματίζει την εκτέλεση κάποιων άλλων εξίσου σημαντικών έργων όπως η επέκταση του βόρειου κρηπιδώματος της δυτικής λεκάνης (WestΒasin) κατά 500 μέτρα έτσι ώστε το συνολικό μήκος να αυξηθεί από 300 σε 800 μέτρα.

Περαιτέρω προγραμματίζεται η δημιουργία πρόσθετων χώρων για τη στοιβασία των εμπορευματοκιβωτίων η κατασκευή νέας αίθουσας επιβατών ενώ η κ. Μαρκουλλή θα ενημερωθεί και για την πορεία των έργων ανάπλασης και αξιοποίησης του χερσαίου χώρου του παλιού λιμανιού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου