Κυριακή 27 Φεβρουαρίου 2011

Ηχοπετάσματα στους ανισόπεδους κόμβους στη Λεμεσό

Είχαμε θίξει το θέμα και παλιότερα, με επιστολή μας προς το Υπουργείο Συγκοινωνιών και Έργων. Με χαρά βλέπουμε πως η κυβερνητική απόφαση που πάρθηκε, τείνει να απιλύσει ένα πολύ σοβαρό πρόβλημα ηχορύπανσης των κατοίκων της περιοχής των ανισόπεδων κόμβων της Λεμεσού. Οι καταγγελίες των κατοίκων προς το Κίνημα Κοινωνικής Οικολογίας ήταν πολλές και έντονες.


Η είδηση
Nέα μέτρα προωθεί η Κυβέρνηση σε μια προσπάθεια επίλυσης του σοβαρού προβλήματος του θορύβου που προκαλείται στους ανισόπεδους κόμβους του παρακαμπτήριου δρόμου της Λεμεσού και ταλαιπωρεί τους κατοίκους παρακείμενων οικιστικών περιοχών, οι οποίοι διαμαρτύρονται έντονα ότι δεν μπορούν να βρουν ησυχία ούτε κατά τη διάρκεια της ημέρας ούτε και τη νύκτα από την κυκλοφορία των οχημάτων.


Σχετική απόφαση λήφθηκε σε σύσκεψη στο αρμόδιο Τμήμα Δημοσίων Έργων, κατά την οποία δόθηκαν οδηγίες σε αρμόδιους λειτουργούς να προχωρήσουν στην προκήρυξη προσφορών, σε ενδιαφερόμενους εργολήπτες για συνέχιση του μέτρου της τοποθέτησης των ηχοπετασμάτων κατά μήκος του παρακαμπτήριου Λεμεσού, ώστε να αξιοποιηθεί το προσφερόμενο κονδύλι του 1,5 εκ. ευρώ, το οποίο εγκρίθηκε στους κρατικούς προϋπολογισμούς του 2011.


Το έργο αφορά στην κατασκευή νέων τοίχων αντιστήριξης και την επέκταση σε ύψος υφιστάμενων τοίχων σε τμήματα του παρακαμπτήριου δρόμου, έτσι ώστε να τοποθετηθούν πάνω σ’ αυτούς διαφανή ηχοπετάσματα για να επιλυθεί το πρόβλημα του θορύβου και ιδιαίτερα να εκλείψουν οι διαμαρτυρίες των κατοίκων στις οικιστικές περιοχές.


Λειτουργός του Τμήματος Δημοσίων Έργων δήλωσε στον «Φ» ότι τα ηχοπετάσματα θα τοποθετηθούν με βάση τα αποτέλεσμα μελέτης και τις σχετικές μετρήσεις που έγιναν από οίκο ιδιωτών μελετητών αναφορικά με τα επίπεδα ηχορύπανσης στις περιοχές του παρακαμπτήριου Λεμεσού, ώστε α αντιμετωπισθεί το πρόβλημα του θορύβου από την κυκλοφορία των οχημάτων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου