Κυριακή 27 Φεβρουαρίου 2011

Αύξηση στα τέλη χρήσης του αποχετευτικού συστήματος στη Λεμεσό

Βαθύτερα το χέρι στην τσέπη τους καλούνται να βάλουν οι Λεμεσιανοί, μετά την απόφαση του Συμβουλίου Αποχετεύσεων Λεμεσού-Αμαθούντας να επιβάλει για το τρέχoν έτος νέες αυξήσεις στα τέλη χρήσης του αποχετευτικού συστήματος της ευρύτερης περιοχής Λεμεσού. Το θέμα απασχόλησε την τελευταία συνεδρία της ολομέλειας του Συμβουλίου Αποχετεύσεων Λεμεσού -Αμαθούντας κατά την οποία συζητήθηκε σχετική εισήγηση που κατατέθηκε από τη Διεύθυνση του Οργανισμού για αναθεώρηση των ισχυόντων αποχετευτικών τελών. 

Το Συμβούλιο Αποχετεύσεων Λεμεσού Αμαθούντος λαμβάνοντας υπόψη τα νέα αποχετευτικά έργα για την επέκταση του αποχετευτικού συστήματος σε νέες περιοχές της μείζονος Λεμεσού, αλλά και τα οικονομικά του δεδομένα, προχώρησε στην επιβολή αυξήσεων στα αποχετευτικά τέλη σε όλους τους καταναλωτές των οποίων τα υποστατικά είναι συνδεδεμένα και χρησιμοποιούν το αποχετευτικό σύστημα.


Με βάση την απόφαση του Συμβουλίου, από την 1η Γενάρη τα τέλη χρήσης του αποχετευτικού συστήματος αυξάνονται από €0,43 σεντ σε €0,46 σεντ ανά κυβικό μέτρο νερού που θα καταγράφεται πάνω στον μετρητή νερού σύμφωνα με την Περί Αποχετευτικών Συστημάτων Νομοθεσία. Οι αυξήσεις των αποχετευτικών τελών κρίθηκαν επιβεβλημένες, όπως δήλωσε στον «Φ» ο Διευθυντής του ΣΑΛΑ Ιάκωβος Παπαϊακώβου προκειμένου το Συμβούλιο να είναι σε θέση να ανταποκριθεί επαρκώς στις οικονομικές του υποχρεώσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου