Κυριακή 27 Φεβρουαρίου 2011

Σύνδεση παραλιακής με Φραγκλίνου Ρούσβελτ στη Λεμεσό

Στην τελική ευθεία για την υλοποίηση έχει περάσει πλέον η πολυσυζητημένη σύνδεση της παραλιακής λεωφόρου με τη λεωφόρο Φραγκλίνου Ρούσβελτ, ενός σημαντικού έργου που θα συμβάλει καθοριστικά στο λίφτινγκ που επιχειρείται στη δυτική περιοχή του παραλιακού μετώπου της πόλης.


Αυτό προκύπτει μετά τη σύσκεψη στην οποία παρακάθησε ο Δήμαρχος Λεμεσού με τη συμμετοχή εκπροσώπων όλων των εμπλεκόμενων κυβερνητικών τμημάτων, κατά την οποία συζητήθηκαν κάποια ζητήματα, που αφορούν κυρίως θέματα απαλλοτριώσεων και επηρεασμού ιδιωτικών περιουσιών. Στη σύσκεψη, που έγινε στο Δημαρχείο Λεμεσού δόθηκαν οδηγίες για επιτάχυνση των διαδικασιών με συγκεκριμένα χρονοδιαγράμματα ολοκλήρωσης των απαλλοτριώσεων, με στόχο το έργο να βγει σε προσφορές τον ερχόμενο Οκτώβριο.


Σύμφωνα με τους προγραμματισμούς των αρμοδίων, η έναρξη των κατασκευαστικών έργων θα γίνει μέσα στους πρώτους μήνες του 2012 και θα ολοκληρωθούν σε διάστημα 12 μηνών, ώστε να συμπέσει και με την ολοκλήρωση των έργων της μαρίνας. Το συνολικό κόστος υπολογίζεται στα τέσσερα εκατομμύρια ευρώ.


Η σύνδεση του δρόμου θα ξεκινά από το ύψος της οδού Κουμανδαρίας και θα φτάνει μέχρι το Κεραμείο και το εργοστάσιο της ΚΕΟ. Τα σχέδια προβλέπουν, επίσης, τη διαμόρφωση του χώρου μεταξύ της εκκλησίας του Αγίου Αντωνίου και του μουσουλμανικού τεμένους σε πλατεία, η οποία θα ονομαστεί Πλατεία Ειρήνης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου